Paddla kanot

Kanotleden Åkers Styckebruk - Trosa

Via en fyra mil lång kanotled från Åkers Styckebruk till havet vid Trosa kan man paddla genom en fantastisk natur, längs smala sund med branta strandkanter och över vackra sjöar. Trots att Marviken bjuder på Södermanlands mest genuina vildmark, är vattnen lättpaddlade och lyften endast ett fåtal. Längs kanotleden mellan Åkers Styckebruk och Trosa kan man hyra kanot på ett flertal ställen. Kanotkungen i Mariefred transporterar kanoter och utrustning fritt till kanotvattnen i Mariefred, Åkers Styckebruk och Gnesta. Mot betalning kan du även beställa transport till andra platser.

Frösjön i Gnesta

Från och med sommar 2018 har du möjlighet att paddla i och från Gnesta. Alla dagar, förutom måndagar och fredagar, har Kanotkungenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster uthyrning för er som vill starta i Gnesta. Dagsutflykter börjar klockan 13.00 med återvändande klockan 17.00. En perfekt utflykt för barnfamiljer med många möjligheter till bad och utforskande. Passar även till dig som vill prova på paddling.

Klämmingen

Under sommaren finns det ockå möjlighet att hyra kanoter vid Klämmingsbergsbadets camping, strax utanför Gnesta. Kiosk vid badet är öppet varje dag mellan kl. 11-19.

Naten och Båven

I hjärtat av Södermanland, vid Natens strand, ligger Stjärnhov. Härifrån kan du paddla ut på sjön för att sedan glida längs Natängsåns slingrande stränder och komma ut i sjön Båven där både storlommen och Södermanlands landskapsfågel fiskgjusen häckar. Natängsån bjuder på riktiga djungeläventyr som passar både vuxna och barn.


Här kan du hyra kanoter och kajaker:

Kanotkungen
Kanotleden och korta turer i Frösjön
Tel. 0159-216 35 eller 073-181 41 38
Webbplats: Kanotkungen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klämmingsbergsbadets camping
Klämmingen och Frösjön
Tel.  0158-275 935

Refurn (kajak)
Naten, Natån och Båven, Stjärnhov
Tel. 070-541 42 24


Guide till kanotleder:

Kanotguiden (Svenska kanotförbundet)
Webbplats: kanotguiden.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster